ПАЛИЛУЛА НА КАРТИ ИНДУСТРИЈСКИХ ЗОНА СВЕТА
13.06.2011

Јужнокорејска компанија "Јура" (Yура) отворила је у радној зони Доње Међурово  Градске општине Палилула, фабрику, другу у Србији, у којој ће запослити 1.500 радника. За ту инвестицију укупне вредности 15 милиона евра, "Јура" је преко Министарства економије и регионалног развоја добила подстицаје из буџета Србије од 10,5 милиона евра, односно 7.000 евра по новоотвореном радном месту. Отварању фабрике "Јуре" у Нишу присуствовали су председник Србије Борис Тадић, министар економије и регионалног развоја Небојша Ћирић и лидер Уједињених региона Србије Млађан Динкић, руководство Града Ниша, Градске општине Палилула и бројни гости.

Председник Србије Борис Тадић изјавио је да укупан пословни амбијент мора стално да се побољшава и да пословна клима мора бити унапређивана, ради привлачења нових инвеститора. "Такав приступ Владе Србије треба да обезбеди нову перспективу за грађане и побољша животни стандард", рекао је Тадић. Председник је поручио запосленима у "Јури" да чувајући своје радно место, стварају шансу за нова радна места у Србији, јер ће руководство "Јуре" пронети глас о квалитету радника у Србији и земљи која брине о својим инвеститорима.

Председник Јура корпорације Ом Де Јал је на отварању казао да ће фабрика у Нишу бити главна производјачка база Јуре у Европи и да превазилази очекиване производне капацитета. "Јура" се бави производњом електронских компоненти за аутомобилску индустрију, пре свега кабловских инсталација и њихових компоненти, али и аутомобилских свећица, калема и њихових каблова и тренутно покрива више од 60 одсто потреба компанија "Хјундаи" и "КИА моторс" за кабловским инсталацијама.

У овој радној зони почела је изградња фабрика “Дајтек” и “Сажем”, а у септембру “Јура” ће почети изградњу још једне фабрике у Нишу, па би Нишлије ускоро могле да рачунају на нових 5.000 радних места.

Инвестиција јужнокорејске компаније, од укупно 15 милиона евра, веома је важна за град Ниш и општину Палилула, koja спада у ред најсиромашнијих општина у Србији. "Jura korporejšn" бави се производњом електронских компоненти за аутомобилску индустрију, пре свега кабловских инсталација и њихових компоненти, али и аутомобилских свећица, калема и њихових каблова.